Представяне на дейността
Основната дейност на FOOT LAB е свързана с 3D компютърен анализ на ходила, сводове и стойка, както и изработка на индивидуални ортопедични стелки.
Какво точно представлява това?
   „3D компютърен анализ на ходила, сводове и стойка“ се прави посредством подоскоп (машина за 3D компютърен анализ) от най-висок клас. На екрана може да се види точно как и колко стъпвате върху гладка повърхност. Това няма как да се разбере с просто око от ортопед. Ето защо, методът ни позволява много по-точна диагностика на сводовете на ходилата. Може също да се разбере в коя зона на ходилото има по-голям натиск и съответно натоварване. Стойката на тялото започва в направлението пета-глезен. Ако те са в една вертикална права, целият костно-ставен апарат стои изправен. На подоскопа лесно и бързо може да се анализира стойката на тялото в три различни позиции, за да се разбере дали стоите изправени, както в покой, така и в движение. Анализът отнема около 15 минути.
office
„Изработка на индивидуални ортопедични стелки“. FOOT LAB разполага с различни видове заготовки от всички номерации (от №26 до №50). Нашите модели стелки могат да бъдат поставени спокойно в официална, спортна, работна и специализирана обувка. Подходящи са за всички спортове, включително футбол (бутонки и стоножки), ски, кънки и др. Заготовката представява четири слойна стелка (отдолу анти-износващ слой, формоващ слой, пяна EVA и антибактериален горен слой). Ние използваме „Термофит“ технология (прилепване чрез нагряване). Заготовката се поставя в машината и се нагрява на 110 градуса за 7 минути, позиционира се върху платформа с изкуствени сводове, след което човек стъпва със собствения си крак върху нея. Нашата задача е да поставим тялото в неутрална позиция, за да може стелката да застине правилно по формата на стъпалото. Процедурата по формоване отнема около 2 минути. Времето за изработка на 100% индивидуални стелки отнема 10 минути.
stoika1
- При подрастващите, спортистите и хората, работещи по цял ден на крак, стойката на тялото е от изключително значение. Чрез навременната диагностика на проблема и направата на индивидуални ортопедични стелки, може да се избегнат по нататъшни проблеми с травми и неразположения в мускулатурата, сухожилията и костно-ставния апарат. При настъпване на бързия растеж на децата е изключително важно те да бъдат изправени. По този начин тялото се развива симетрично, без да губи своята геометрия. Ето защо е важно сводовете на стъпалата да бъдат подкрепени, да вървим изправени и да избегнем травми по време на спорт или ежедневна дейност.
- В момента FOOT LAB работи в над 45 града в България, като разполага със стационарни и мобилни кабинети. За спортни клубове и големи предприятия предлагаме посещение на място, както и преференциални цени при предварително договорени условия!
Защо е важно да знаете състоянието на стъпалата, сводовете и стойката си?
- Всеки човек се ражда с пълно плоскостъпие, като сводовете му трябва да се оформят до около петнадесетата му годишнина. Изкривяването на стойката на тялото започва от падналите (при децата недоразвити) сводове на стъпалата.
Какви са възможните следствия от неправилна стойка?
- Болки в стъпалата. Метатарзалгия, халукс валгус, изкривени пръсти на краката, пръсти чукчета, крампи, схващания, шип в петата, чувствителни стъпала, диабетно стъпало, болки в петите.
- Болки в глезените. Подуване, оток, болки в ахилесите (възпалени ахилесови сухожилия).
- Болки в коленете. Възпалено пателарно (под коленно) сухожилие, износени хрущяли, проблеми с менискус, възпалено илиотибиално сухожилие (щракащо бедро), осгуд шлатер (болки на растежа).
- Болки в тазобедрените стави. Износване, възпаление на ишиасния (седалищен) нерв.
- Болки в кръста. Болки в гърба. Болки във врата. Блокажи в сакроилиачната става, болки в лумбалната област, износени междупрешленни дискове, протрузии, дискови хернии, кифоза, лордоза, сколиоза, плексит, ошипяване.
Ако имате един или повече от изброените симптоми, Вие със сигурност имате нужда от анализ на ходила и стойка и изработка на индивидуални ортопедични стелки.
Как да се самодиагностицирате у дома? Как да разберем дали човекът до нас се нуждае от 3D компютърен анализ?
- Нека човекът застане мирно с гръб към Вас, облечен с тениска, къси панталони и бос! Застанете зад него и от около 3 метра погледнете стойката му. Вижте раменете дали са в една хоризонтална равнина. Вижте таза и раменете успоредни ли са.
- Погледнете дали глезен и пета са в една вертикална линия. Много често при проблем с надлъжните (Медиални) сводове глезените влизат навътре, а петите навън, по-рядко се случва обратното.
- Погледнете пръстите на краката. Ако между тях има голямо разстояние, палецът се прибира навътре или кокалчето в основата на палеца (Халукс Валгус) е издадено, то това е следствие от не добре развит или паднал напречен свод.
Как може да помогнем ние?
- След като направим компютърен 3D анализ, наш специалист ще прецени възможните опции и кои от тях са най-полезни за съответното Ви състояние.
- Можем да изработим индивидуални ортопедични стелки на място за 10 минути, които да изправят стойката, като навигират глезена и създадат опора с правилната височина на сводовете.
- Наш специалист, може да предложи набор от упражнения, които отнемат около 15 минути на ден, но стимулират по-бързото изграждане на сводовете при децата.
Доверете ни се и ще намалите болките и травмите по костно-ставния апарат, често пъти причинени от неправилна стойка. Погрижете се за своето здраве, като се погрижите за своите ходила!